Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

czytałam sobie dzisiaj taki blog kulinarny i ...ja niczego nie sugeruję, nie wiem czyj to blog i nie chcę nikogo oskarżać, ale proszę o wyjaśnienie

https://gotujmy.pl/kartoflanka-berlinska,przepisy,46669.html
i dla porównania:
http://raspberriescream.blogspot.com/2008/10/kartoflanka-berliska.html

Odp: Odp: NOWA ZABAWA

warzywo-ortodoks

Odp: Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.

Grzyby można też uprawiać w domu! Napisałam krótki artykuł na ten temat, zapraszam do przeczytania.
https://gotujmy.pl/farma-grzybow-leczniczych-mycomed,artykuly,2632.html
Uprawa nie jest skomplikowana a ile radochy z samodzielnie wychodowanych zbiorów!

Odp: Odp: O)

ja to bym teraz chociaż kawałek takiego zjadła no, bo ile można pić?!

Odp: Odp: Odp: Popołudniowe ploteczki

Iwi, małe dzieci szybko zdrowieją więc mam nadzieję, że to maleństwo wydobrzeje. A swoją drogą jak patrzę na chore dzieci, albo czytam czy słucham o tym, to jasny szlag mnie trafia, że one tak cierpią a po świecie chodzą różne pijaki i bandziory

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Kinga i właśnie takie są najlepsze!

Odp: Odp: Uważajcie, zemsta będzie bolesna :-)

Oczywiście, że chcę zabłysnąć i wygrać nagrodę - inaczej nie brałabym udziału w konkursie, to chyba jasne. Co do doświadczenia to nie będę polemizować, nie uważam się za mistrza kuchni, ja po prostu gotuję w domu, dla rodziny i znajomych, i lubię to robić. A oceny? Już dawno nie oceniłam żadnego przepisu na 1 czy 2 punkty a należałoby i to sporo. Ale po co? Do autorów, których akurat mam na myśli, i tak nie dotrze ew. krytyka i zwrócenie uwagi na błędy a tylko mszczą się później wystawiając niskie oceny nawet nie komentując więc nie wiem co im się w danym przepisie nie podoba. Uważasz, że to jest fair? Nie wszystkie przepisy są dobre, czasami wkradną się błędy podczas pisania - powinniśmy zwracać sobie nawzajem zwracać na nie uwagę, radzić koleżankom i kolegom jak zrobić coś lepiej czy inaczej a nie obrażać się i robić na złość. Oczywiście, że cieszą mnie dobre oceny moich przepisów, ale zawsze chętnie wysłucham rad i krytyki, tylko trzeba je napisać!
Życzę Ci powodzenia , Halina, tak w gotowaniu jak i konkursach! Życzę szczerze bo konkurencja, ta zdrowa, jest bardzo mobilizująca i twórcza.
Więcej luzu, życzliwości i spokoju - życzę przede wsztstkim sobie, ale i Wam wszystkim