Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Odp: NOWA ZABAWA

kominiarz-zacierki

Odp: Odp: Odp: układamy wyrazy

ekonomista
sta

Odp: Odp: kawa czy herbata?

wójt
rower czy rolki?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Witajcie o poranku...

Yola, nie ma sprawy, z chęcią zatrzymam chmury u siebie przez kilka dni

Ale na razie bez zmian - żar z nieba!

Odp: Odp: Uważajcie, zemsta będzie bolesna :-)

Teresko, tak jak napisała Sarenka, chodziło mi o te przepisy wklepywane na ilość, bez ładu i składu. Ty należysz do grona osób, których przepisy, nawet bez zdjęć są klarowne i czytając je wie się, że pisała je osoba mająca doświadczenie. Takie też są np. przepisy Natali...
Na szczęście nowy konkurs ma zmieniony regulamin i już nie liczy się ilość, ale jakość! I zobaczcie - od razy są efekty! nie mamy potopu setek przepisów na zupy!

Odp: Odp: NOWA ZABAWA

mędrca-autentyk

Odp: Odp: Odp: kuchnia ukraińska

koleżanka przywiozła mi z Odessy chałwę robioną z ziaren słonecznika - troszkę ciemniejsza, ale konsystencja taka sama i smak wyraźnie słonecznikowy, pyszny! sezamowa, taka bez dodatków, jest chyba łagodniejsza - tej słonecznikowej nie da się zjeść na raz więcej niż kawałek a uwielbiam chałwę