Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Pomysł na słodką przekąskę
- Forum: Pomysł na słodką przekąskę
ja jestem jabłkowa i często do pracy biorę właśnie słodkie jabłka bo takie lubię - słodkie, soczyste i dobre na zabicie pierwszego głodu a często i następnego
Odp: Odp: Odp: Pomysł na słodką przekąskę
- Forum: Pomysł na słodką przekąskę
teraz takie batoniki można kupić prawie w każdym sklepie, osiedlowym czy supermarkecie...
niektórzy nie wiedzą, że trzeba ich szukać raczej w dziale z płatkami do mleka niż na regale ze słodyczami
Odp: Pomysł na słodką przekąskę
- Forum: Pomysł na słodką przekąskę
marsów i snickersów to za bardzo nie lubię, ale....oszalałam ostatnio na pukcie batoników Musli Crunchy firmy Sante (są też na rynku innych firm) - najbardziej odpowiadają mi malinowo-żurawinowe z polewą jogurtową
Są słodkie, ale nie ulepek a do tego bardzo smaczne i zdrowsze od zwykłych batoników
Odp: Odp: Lukier i polewa
- Forum: Lukier i polewa
a ja idę na łatwiznę i ucieram z kubeczku kilka łyżek cukru pudru z sokiem z połowy albo całej cytryny, po prostu...
Odp: Serducha śniadaniowe - komentarze
serducha
Odp: Udka kurczaka na śliwkowej kapuście - komentarze
kurczak na śliwkowej kapuście
Odp: Odp: Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
Pyza się nie pochwali bo Pyza nie brała udziału
Mango - jak wybierać dobre do zjedzenia
Byłam dzisiaj w markecie na zakupach - w dziale warzywno-owocowym stały całe skrzynie z mango, ale nie mam doświadczenia z tym owocem.
Wszystkie były w/g mnie twarde, zielone i niedojrzałe - a może takie mają właśnie być?
Jak sprawdzić czy mango nadaje się już do jedzenia? Jak je przechowywać żeby dojrzało jeśli kupimy twarde?
Liczę, że mi pomożecie
Odp: Ale z czym to się je?
- Forum: Ale z czym to się je?
sumak znam - ma kwaśno słony smak i w kuchni arabskiej posypuje się nim do smaku dania już na talerzu, często zamiast soli. Ja czasami posypuję nim np.zupy warzywne, doprawiane curry i chili, ale nadaje się też do doprawienia mięsa czy sałatek
Odp: Odp: Co się dzieje z tym serwerem?
Cherry pisała w innym wątku, że jest jakaś awaria, ale już pracują na d usunięciem i w porównaniu do wczoraj jest rzeczywiście dużo lepiej a nawet bardzo dobrze, przynajmniej u mnie