Ale zdjęcia! Gratuluję wszystkim wygranej. Brawoooooooo! Mnie się nie udało, ale to było do przewidzenia. Cieszę się z dobrej zabawy i smacznych potraw, których inaczej bym nie zrobiła.
Zrobić potrawy wg przepisów Jane Austin - bardzo dobre!
Brać udział w konkursie - super!
Zobaczyć Wasze zdjęcia i cieszyć się z Wami z wygranej - bezcenne!
Gratuluje dziewczyny! sliczne zdjecie Renata i thegrooba, Bunia czekam jeszcze niech sie Pyza pochwali!
co do mnei to wystartowałam w ostatnim momencie i nie wiele miałam czasu na pomysł na odpowiedznia stylizacje jesli chodzi o epoke Jane Austin... wiec ciesze ze te moje marne wysiłki mimo wszystko deceniono
Moje to Sola oraz Salmanagundy.
Wow Ale tego narobiłaś Ja zrobiłam 6 koszyczków w większych kokilkach żaroodpornych Fajne jest to, że nie bylo zdjęciowej ściągawki i trzeba było stworzyć ten obraz w głowie i można było zinterpretować, a nie odtworzyć podany przepis
A paszteciki mięsne- tym razem ciasto kruche zamieniłam na ciasto francuskie.
Zrobiłam małe urocze miseczki z pokrywkami. Zamiast natki dałam kolendrę, ozdobiłam pieczarkami i skórką cytrynową. Do smażenia pieczarek dodałam cebule szalotkę. Sos z białego wina zastąpiłam śmietaną ale za to zrobiłam jako dodatek pyszny beszamel który sprawdził sie doskonale Wszystkim smakowało. Jedli na cieplo, a ja na zimno. Tak i tak fajny pasztecik. Nie ma mnie na liście zwycięzców ale jestem zadowolona z efektu
Ja raz jeszcze gratuluje!
Ja zrobiłam koszyczki z kurczakiem i paszteciki z mięsem. Ciasto kruche wykonałam sama, wg przepisu: 225 g mąki 550
125 g prawdziwego miękkiego masła
1 duże jajo
40ml bardzo zimnej wody mineralnej
pół łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
Do miski wsypać mąkę, na środek dodać pokrojone kawałki masła, jajo, sól, cukier, wymieszać dłońmi- powstanie kruszonka, dodać wodę, wymieszać szybko, wyłożyć na blat, zagniatać a gdy masa dobrze się połączy, uformować kulę i włożyc zawiniętą w folię na 1,5- 2godz do lodówki.
W składzie malo zmieniałam:
mięso z kurczaka 40 dag ( 1 udko i filet z piersi, bez skóry)
1 kajzerka pszenna( zamiast kromki chleba)
1 starta marchewka( nie było jej w oryginalnym przepisie)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki(+ do ozdoby)
1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
sól, świeżo mielony biały pieprz
2 łyżki miękkiego masła
2 łyżki mąki
1 łyżka kremówki
1,5 szklanki bulionu( w którym gotowany był kurczak)
rzeżucha do ozdoby( nie było jej w oryginalnym przepisie)
Postępowałam wg przepisu, kajzerkę zamoczyłam w bulionie. Nic się nie zmarnowało
Konkurs fotograficzny Jane Austin
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
Pyza
Odp: Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
Netka
Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
Ma-Gosia
Zrobić potrawy wg przepisów Jane Austin - bardzo dobre!
Brać udział w konkursie - super!
Zobaczyć Wasze zdjęcia i cieszyć się z Wami z wygranej - bezcenne!
Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
bernika
co do mnei to wystartowałam w ostatnim momencie i nie wiele miałam czasu na pomysł na odpowiedznia stylizacje jesli chodzi o epoke Jane Austin... wiec ciesze ze te moje marne wysiłki mimo wszystko deceniono
Moje to Sola oraz Salmanagundy.
Odp: Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
cherry
Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
thegrooba
Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
luna19
Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
thegrooba
Zrobiłam małe urocze miseczki z pokrywkami. Zamiast natki dałam kolendrę, ozdobiłam pieczarkami i skórką cytrynową. Do smażenia pieczarek dodałam cebule szalotkę. Sos z białego wina zastąpiłam śmietaną ale za to zrobiłam jako dodatek pyszny beszamel który sprawdził sie doskonale Wszystkim smakowało. Jedli na cieplo, a ja na zimno. Tak i tak fajny pasztecik. Nie ma mnie na liście zwycięzców ale jestem zadowolona z efektu
Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
thegrooba
Ja zrobiłam koszyczki z kurczakiem i paszteciki z mięsem. Ciasto kruche wykonałam sama, wg przepisu: 225 g mąki 550
125 g prawdziwego miękkiego masła
1 duże jajo
40ml bardzo zimnej wody mineralnej
pół łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
Do miski wsypać mąkę, na środek dodać pokrojone kawałki masła, jajo, sól, cukier, wymieszać dłońmi- powstanie kruszonka, dodać wodę, wymieszać szybko, wyłożyć na blat, zagniatać a gdy masa dobrze się połączy, uformować kulę i włożyc zawiniętą w folię na 1,5- 2godz do lodówki.
W składzie malo zmieniałam:
mięso z kurczaka 40 dag ( 1 udko i filet z piersi, bez skóry)
1 kajzerka pszenna( zamiast kromki chleba)
1 starta marchewka( nie było jej w oryginalnym przepisie)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki(+ do ozdoby)
1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
sól, świeżo mielony biały pieprz
2 łyżki miękkiego masła
2 łyżki mąki
1 łyżka kremówki
1,5 szklanki bulionu( w którym gotowany był kurczak)
rzeżucha do ozdoby( nie było jej w oryginalnym przepisie)
Postępowałam wg przepisu, kajzerkę zamoczyłam w bulionie. Nic się nie zmarnowało
Odp: Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
misia14
życzę dalszych sukcesów