Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Odp: Odp: Tanio- oszczędnie - nie znaczy biednie
zamrażarkę mam małą, niestety, więc w niej przeważnie grzyby i jakieś letnie owoce, czasami jakieś mięso...
Ale dzisiaj obierałam jabłka na szarlotkę i z 2 kg jabłek była sterta obierek, które zalałam wodą, dodałam trochę przypraw (goździki, cynamon, cukier) i dzbanek kompotu do obiadu.
Czasami piekę całego kurczaka bo chłopaki bardzo lubią - kości nie wyrzucam tylko gotuję na nich wywar (na kościach z jednego albo więcej kurczaków) - wychodzi fajna baza do np. krupniku czy jarzynowej
Odp: Odp: Odp: Propozycja odnośnie galerii
- Forum: Propozycja odnośnie galerii
nie rozumiem i w ogóle pomysłu tworzenia kolejnej galerii skoro każdy przepis ma swój odnośnik do działu z komentarzami gdzie każdy może coś napisać albo właśnie wstawić zdjęcie swojej potrawy
Odp: Odp: Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie
Henia, rozbawiłaś mnie
Odp: Odp: Mango - jak wybierać dobre do zjedzenia
Iwi, w taką zwykłą gazetę? Muszę spróbować - powiedz mi jeszcze jak długo m/w musi poleżeć?
Odp: Odp: Mango - jak wybierać dobre do zjedzenia
te, które oglądałam w markecie z jednej strony miało taki rumieniec, ale z drugiej było bardzo zielone i strasznie twarde dlatego nie kupiłam bo wydaje mi się, że w domu prędzej zgnije niż dojrzeje...
Odp: Późnojesienne kwiaty grzybowe - komentarze
wodnicha późnojesienna to grzyb, który rośnie po pierwszych przymrozkach - jest bardzo smaczny i delikatny, duszony czy gotowany robi się lekko kleisty
Odp: Odp: male conieco - komentarze
- Forum: male conieco - komentarze
Aniu, Babcia Halinka to postać fikcyjna portalu - to gospodyni działu komentarzy zapraszająca do komentowania naszych przepisów
Odp: oto mój pomysł na kolację
- Forum: co na kolację ?
Luna, wyglądają bardzo efektownie
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
- Forum: Tu zgłaszamy problemy
luna19 napisał(a): ja nie wiem po co ludzie sie rejestrują zanim pomyslą
Osobiście zawsze najpierw zwiedzam strone i sprawdzam czy mi sie podoba... a potem rejestruje .. i tym sposobem nie mialam klopotów z podobnymi historiami.
i raczej nie czytają regulaminu a potem pretensje...
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
- Forum: Tu zgłaszamy problemy
Donlino, na każdej stronie jest coś takiego jak zakładka "kontakt" - tutaj na samym dole strony - tam masz podane adresy mailowe. Napisz do Redakcji portalu, poproś uzasadniając swoją decyzję...Myślisz, że moderatorzy mają czas czytać każdego posta na forum?