Farsz mięsny

Jak zrobić pyszny farsz mięsny do pierogów i pyz? Jakie są Wasze ulubione farsze do tego rodzaju dań?

Grill

  • Forum: Grill

Co najczęściej ląduje na waszych grillach? Stawiacie na mięso czy może warzywa i owoce? Próbował ktoś grillować podroby?

Masa kokosowa

Jak zrobić dobrą i nie mdłą masę kokosową do tortu?

Pektyna

Znacie może domowy sposób na zrobienie pektyn do zagęszczenia dżemów?

Chłodnik truskawkowy

Jak zrobić pyszny i aromatyczny chłodnik truskawkowy?

Lukier królewski

Siostra potrzebuje przepis na sprawdzony i zawsze udający się lukier królewski. Ma ktoś może przepis na taki lukier?

Ziemniaki z ogniska

Jak robicie ziemniaki z ogniska to wrzucacie je wprost do żaru czy może owijacie je np w folię aluminiową?

Tort Szwarcwaldzki

Macie może namiar na w miarę jak najbliższy oryginałowi przepis na tort Szwarcwaldzki?

Zasmażka

Jak się robi białą zasmażkę?

Mirabelki

Jakie przetwory oprócz dżemów można zrobić z mirabelek?