Cukry smakowe

Jakie cukry robicie w domu? Najprostszy to chyba waniliowy i cynamonowy Jakie jeszcze cukry robicie?

Odp: Gotowanie szparagów

lukrowanepierniczki napisał(a): Jak ugotować szparagi bez garnka do gotowania szparagów? Myślałam, że uda mi się to w innym garnku, ale mi nie wychodzi

A może ugotować je na parze?

Czekoladowe napisy

Jak zrobić napis z czekolady, by ten się nie połamał? Próbowałam chyba wszystkiego, a i tak napis łamie się i nie mogę go przenieść na ciasto. Kombinuję, bo chcę zrobić napis na tort, a mi nie idzie

Odp: Odp: Czekoladowe napisy

Nie mam takiej wprawy. Jak mi nie wyjdą to zepsuję całość :/

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

O tak. Teraz jest tak genialna pogoda, że szkoda w domu siedzieć

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Deska do krojenia

U nas są wszystkie trzy rodzaje desek

Odp: Odp: Szparagi

Mi smakują zielone Białych nie jadłam

Chipsy

  • Forum: Chipsy

Używał ktoś pokruszonych chipsów do panierowania np. piersi z kurczaka? Jak myślicie to dobry pomysł czy skończy się to katastrofą kulinarną?

Omlet

  • Forum: Omlet

Jaki omlet lubicie najbardziej wytrawny czy możne na słodko? Z jakimi dodatkami wg Was taki omlet jest nieziemsko pyszny?

Odp: Biszkopt genueński

mocsłodkości napisał(a): Piekł ktoś biszkopt genueński? Łatwo go zrobić czy jest kapryśny i lubi się nie udać? Ma ktoś sprawdzony przepis na taki wypiek? Mam co prawda przepis, ale zawsze lepiej zrobić taki, który już ktoś wcześniej robił

Ja bym się do niego nie zabrała. Jest podobno bardzo trudny. Wolę tradycyjny, który też lubi dać popalić