Kartki świąteczne
- Forum: Kartki świąteczne
Wysyłacie do rodziny, znajomych i przyjaciół kartki świąteczne? Przyznajcie się ile w tym roku ich wysłaliście
Staż w Gotujmy: 3109 dni
Miasto: -
Wysyłacie do rodziny, znajomych i przyjaciół kartki świąteczne? Przyznajcie się ile w tym roku ich wysłaliście
Upiekłam babkę pomarańczową ale wyszła mi makabrycznie sucha. Macie pomysł co zrobić żeby ją uratować?
Próbował ktoś z Was robić ciasto kinder country na innych preparowanych zbożach niż osławiona pszenica w miodzie? Zastanawiam się czy będzie takie ciasto równie dobre czy może też smak bardzo się zmieni.
Zrobiłam ciasto z delicjami. Problem w tym, że delicje "zjadły" mi wylaną na nie galaretkę. Jak wyleję kolejną porcję galaretki to mi nie rozmokną i nie rozpadną się?
Jak tam u Was po świętach? Udało Wam się odpocząć i spędzić czas z rodziną? Mnie rozłożyło i czułam się jakby mnie tramwaj przejechał :/
Jak barwicie jajka za pomocą łupin z cebuli to gotujecie je w tych łupinach czy już ugotowane jajka wkładacie do ugotowanego wywaru z łupin cebuli?
Dzięki. W końcu miałam piękne brązowe jajka
misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Zrobiłam ciasto z delicjami. Problem w tym, że delicje "zjadły" mi wylaną na nie galaretkę. Jak wyleję kolejną porcję galaretki to mi nie rozmokną i nie rozpadną się?
Co prawda już po czasie i pewnie zrobiłaś to ciasto ale może komuś się to przyda
Więc z wylaniem kolejnej porcji galaretki bym zaczekała, aż galaretka, którą "wypiły" delicje zastygnie. Dzięki temu one same staną się "twarde" i kolejna porcja zimnej już zastygającej galaretki im mnie zaszkodzi.
Tak zrobię następnym razem. To ciasto obyło się bez dodatkowej galaretki, bo się bałam, że mi biszkopty się rozlecą. Ciasto choć "łyse" było pyszne
Co zrobić żeby nie były surowe w środku? Robię jak w przepisie, a i tak środek jest zawsze lekko surowy. Nie podam przecież rodzinie surowego mięsa
Jaki ser będzie najlepszy do takich ciastek?