Kolorowe bezy

Mam w domu dwa opakowania kolorowych bez. Co ciekawego mogę z nich przygotować?

Sałatka z ryżem

Mam w domu opakowanie ryżu, w którym są trzy kolory tego specjału. Jak myślicie nada się on do sałatki?

Lody jabłkowe

Próbował ktoś z Was zrobić domowe lody jabłkowe?

Zielona masa jabłkowa

W sklepie przy cukierni widziałem ciasto z masą jabłkową w kolorze zielonym. Jak taką masę zrobić w domu?

Sernik z chałwą

Planuję zrobić sernik z chałwą. Jak myślicie zmniejszyć ilość cukru do masy serowej? Sama chałwa jest słodka więc myślę, że jak dodam cała porcję cukru to ciasto będzie mega słodkie i się przypali.

Ryż z jabłkami

Jak robicie ryż z jabłkami to gotujecie ryż i na porcje ryżu dajecie przesmażone jabłka, czy robicie coś w rodzaju zapiekanki z ryżu i jabłek?

Przepisy z książek

Przygotowujecie dania i wypieki z książek kucharskich? Jeśli tak to sztywno trzymacie się przepisu czy robicie modyfikacje?

Ciasto z połówkami jabłek

Widziałem niedawno na Gotujmy przepis z wykorzystaniem połówek jabłek. Może mi ktoś pomóc odszukać ten przepis?

Kruche ciasteczka z czekoladą

Da się zrobić kruche ciasteczka takie tradycyjne z dodatkiem czekolady?

Zakwas na barszcz biały

Chce przygotować swój pierwszy zakwas na barszcz biały. Może mi ktoś polecić sprawdzony przepis na taki zakwas?