Odp: Odp: Witajcie !

Marcepanowa kuchnia napisał(a): Zapraszam też na mojego bloga po więcej inspiracji
https://marcepanowakuchnia.pl

Fajny blog

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas noce zimne (w końcu jesień) ale dzień jest cudny. Ciepło i słonecznie.

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Fajne są patelnie z odpinanymi rączkami. Ja mam taką patelnię grillową. Mogę ją bez problemu do piekarnika wstawić

Odp: Odp: Sypki ryż

B.Sadowska80 napisał(a): Kiedyś gotowałam w torebkach, ale jakoś tak się kleił, więc zaryzykowałam gotowanie w garnku. Proporcje: szklanka ryżu = półtorej szklanki wody. Powolutku grzejemy, aż woda się wchłonie i jest super. A tak na marginesie - polecam kasze kuskus. Bardzo tania, przygotowanie w 5 minut, piekielnie zdrowa i przepyszna!

Też lubię kaszę kuskus. Jest prosta w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas też pogoda nieciekawa. Zrobiło się paskudnie. Sezon na katar uważam za otwarty.

Odp: Papilotki

biedroneczki napisał(a): Gdzie można kupić dobrej jakości papilotki? Moje przy pieczeniu tracą wzór. Nie żeby on znikał, ale jak muffinki się upieką to to co było na papilotce jest niewidoczne. Kiedyś kupiłam opakowanie gotowej mieszanki i tam były śliczne papilotki w kropki. One nic, a nic się nie zmieniły, a moje szkoda słów

Ja kupuję papilotki jednej firmy. Mogę Ci w wiadomości prywatnej podać jej nazwę Na forum nie można

Odp: Odp: Kurki

  • Forum: Kurki

biedroneczki napisał(a): Moja mama dodaje je pod koniec gotowania lub duszenia. Dzięki temu mają ładny apetyczny kolor.

Dzięki za radę. Tak właśnie zrobię

Kurki

  • Forum: Kurki

Kiedy dodajecie kurki do dania? Chciałem zrobić duszone nóżki z kurczaka z kurkami i nie wiem czy dać je na początku, w połowie czy pod sam koniec.

Odp: Odp: Tarasowa_pl

Ksalinka napisał(a): Chętnie kiedyś wpadnę, jak będę w pobliżu! Zapraszam również na mojego bloga kulinarnego, będzie mi bardzo miło, jeśli ktoś mnie tam odwiedzi https://www.karooski.pl

Chętnie zaglądnę

Odp: Odp: Ogórki gruntowe

Tradycyjnie kiszone, w occie, w musztardzie, na ostro, mizeria