Magda :)
Odp: Odp: Przesiewacz do mąki
- Forum: Przesiewacz do mąki
Mniam1 napisał(a): Używam przesiewacza do mąki. Jest dla mnie na tyle wygodniejszy, że przesiewam prosto do miski (nie korzystam ze stolnicy). Zamówiłam sitka z katalogu nagród jako prezent dla mamy ona woli sito do przesiewania na stolnicę, bo więcej mąki można wsypać - tak mówi. Sitka z katalogu mają 21 cm średnicy.
Też wolę przesiewacz, ale czasami na szybko łapię sitko
Odp: Rurki z kremem
- Forum: Rurki z kremem
lukrowanepierniczki napisał(a): Kiedy nadziewać i jak przechowywać rurki z kremem żeby były kruche a nie gumowe?
Nadziewać niedługo przed podaniem, przechowywać bez nadzienia, w puszce.
Odp: Mycie okien
- Forum: Mycie okien
lukrowanepierniczki napisał(a): Czym myjecie okna? Używacie specjalnych płynów czy może korzystacie ze ściereczek? A może macie jeszcze inny patent na umycie okien?
Kupuje piankę do mycia okien, W5 z Lidla, jest świetna i do okien i do framug, takie 2 w 1
Odp: Zamiennik soli
- Forum: Zamiennik soli
Nie potrafię gotować bez soli. Sól i pieprz to podstawa
Odp: Mrożone truskawki
- Forum: Mrożone truskawki
mocsłodkości napisał(a): Co zrobić żeby ciasto drożdżowe z truskawkami nie było zalewane przez mrożone truskawki? Robiłam wczoraj takie ciasto i mi dosłownie pływało Na brzegach się przypaliło przez ten sok z truskawek
Możesz truskawki odmrozić na sitku.
Odp: Kasza
- Forum: Kasza
mocsłodkości napisał(a): Jaka kasza jest najlepsza na diecie? A jakiej unikać?
Polecam kaszę jaglaną, odkwasza organizm, jest bardzo zdrowa i ma niski IG.
Odradzam grysik ( kasza manna) i kukurydziana.
Odp: Ciasteczka :)
- Forum: Ciasteczka :)
Moje ulubione to bezy
Odp: Cukier :)
- Forum: Cukier :)
Od pewnego czasu rozmaite słodziki, najczęściej stewia.
Odp: Zapiski babci
- Forum: Zapiski babci
ciasteczka napisał(a): Znalazłam bardzo stary zeszyt z przepisami mojej babci. Niestety sporo kartek wcześniej zapisanych jest "pustych". Atrament, którego użyto do pisania wyparował. Jest jakiś sposób na odzyskanie tekstu?
Sama jestem ciekawa
Odp: Masa z galaretki
- Forum: Masa z galaretki
biedroneczki napisał(a): Jaką temperaturę musi mieć masa z galaretki, żeby można nią było smarować andrut? Mój robi się non stop gumowy
Nie wiem z którego przepisu korzystasz, może podasz? Ja smaruje zimną, ciepła szybko zmiękcza wafle. Lubie ten przepis https://gotujmy.pl/wafle-z-masa-z-galaretek,przepisy-szybkie-i-smaczne-przepis,237037.html