Sposób przygotowania:
Lukrowane pierniczkiKrok 1:
 
Do rondla wlewamy miód, dodajemy cukier, masło, przyprawę do piernika i kakao. 
Całość rozpuszczamy i studzimy.
Krok 2:
 
Mąkę mieszamy z sodą. Wlewamy rozpuszczone masło z miodem i przyprawami. 
Zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i schładzamy w lodówce przez 30 minut.
Krok 3:
 
Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na grubość ok 1/2 cm. Wycinamy ciastka i pieczemy ok 10 minut w 180 stopniach. Upieczone ciastka studzimy. 
Cukier puder mieszamy z wodą, dzielimy na części i do każdej dodajemy odrobinę barwnika, aż uzyskamy pożądany kolor. Każde ciastko smarujemy lukrem i dekorujemy wedle uznania.
Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
