paulka104

paulka104

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Maguś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomysłowe ciasto w sam raz na deser .

Maguś Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Maguś

 

  • 25 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 20 dag cukru kryształu
  • 5 jaj
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka ciasteczek maltikeks
  • kostka mlecznej czekolady

 

 

Sposób przygotowania:

Maguś
Margarynę stopić . Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do nich ostudzony tłuszcz. Powoli dodawać mąkę , proszek do pieczenia . Utrzeć ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczypta soli , zmieszać z ciastem , wsypać ciasteczka i wymieszać . Ciasto wylać do formy i piec ok. 40 min.w temp . 180 stopni . Czekoladę roztopić nad gorącą kąpielą wodną . Przestudzone ciasto polać czekoladą.
Maguś
Etap 1