Sposób przygotowania:
Zakręcony tort karnawałowy
Ciasto biszkoptowe: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy powoli cukier. Miksujemy. Dodajemy po jednym żółtku. Miksujemy. Dodajemy mąkę. Miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Studzimy. Kroimy na dwie połowy. Krem waniliowy: 250 ml mleka gotujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku mieszamy mąkę, budyń i żółtka. Do gotującego się mleka wlewamy mieszankę. Gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy partiami zimny budyń. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Krem czekoladowy: 250 ml mleka gotujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku mieszamy mąkę, budyń, kakao i żółtka. Do gotującego się mleka wlewamy mieszankę. Gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy partiami zimny budyń. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Na spodzie biszkoptu smarujemy cienką warstwę kremy. Układamy herbatniki po zewnętrznej. Następnie smarujemy herbatniki cienką warstwą kremu i sklejamy z druga partią herbatników. Postępujemy tak do momentu, aż wypełnimy cały środek biszkoptu. Całość przykrywamy drugą połową ciasta biszkoptowego. Boki tortu smarujemy kremem czekoladowym. Tort chłodzimy całą noc w lodówce.