Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Makaorn zapiekany z białym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron zapiekany z białym serem podawać jako samodzielne danie kolacyjne.

Makaorn zapiekany z białym serem

Składniki:

Makaorn zapiekany z białym serem

 

  • 30 dag makaronu
  • 40 dag twarogu
  • 3 jajka
  • pół szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • pół szklanki śmietany
  • bułka tarta i tłuszcz do formy
  • śmietana i powidła śliwkowe do polania

 

Sposób przygotowania:

Makaorn zapiekany z białym serem
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić, polać zimną wodą. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony ser, wymieszać na masę, dodać makaron. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z makaronem. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą i wyłożyć do niej makaron, zapiec. Podawać polany śmietaną z powidłami.