BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Makaron conchiglioni z tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna przekąska z makaronu i tuńczyka .

Makaron conchiglioni z tuńczykiem

Składniki:

Makaron conchiglioni z tuńczykiem

 

  • makaron cochiglioni 5 sztuk
  • tuńczyk w oleju lub zalewie 2 łyżki
  • groszek z puszki 1 łyżka
  • kukurydza z puszki 2 łyżki
  • majonez 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do posypania
  • kiełki

Sposób przygotowania:

Makaron conchiglioni z tuńczykiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie , odcedzamy , przelewamy zimną wodą . Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru oleju lub zalewy , przekładamy do miseczki , dodajemy groszek z puszki , oczywiście bez zalewy . Dodajemy odsączoną kukurydzę . Wszystko razem mieszamy . Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem , dokładamy majonez , mieszamy . Nadziewamy gotowym farszem muszle . Posypujemy dekoracyjnie kiełkami oraz kolorowym , mielonym pieprzem .

Tagi:

makaron