Sposób przygotowania:
Makaron czekoladowy by Noruas
Makaron penne gotujemy do miękkości, następnie odsączamy z wody i przekładam do miski. Ważne by był jeszcze ciepły. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 5 minut. Potem odsączamy z wody. Do makaronu dodajemy masło, cukier i kakao, mieszamy. Potem dodajemy jeszcze tarte orzechy i rodzynki. Ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy całość płatkami migdałowymi oraz dodatkowo odrobiną orzechów tartych. Zajadamy na ciepło, ale równie smaczne jest na zimno :)
![Makaron czekoladowy by Noruas Makaron czekoladowy by Noruas](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-czekoladowy-by-noruas-243338.jpg)
![Makaron czekoladowy by Noruas Makaron czekoladowy by Noruas](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-czekoladowy-by-noruas-243339.jpg)