primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Makaron łazankowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na makaron domowej roboty dostałam od mojej mamy. Bardzo lubię go robić. Jest smaczny i zdrowy. :)

Makaron łazankowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron łazankowy

 

Sposób przygotowania:

Makaron łazankowy
Mąkę przesiać przez sitko i posolić. Do tego wbić całe jajka. Można dodać odrobinę gorącej wody. Z wyżej wymienionych składników zagniatać ciasto- wyrobić na jednolitą masę. Następnie rozwałkować na grubość ok. 2 mm, a potem nożem podzielić na kwadraciki 1cm x 1cm. Można suszyć na stolnicy na słońcu.
Makaron łazankowy
Wcześniej należy przygotować wszystkie składniki- to ułatwia pracę.
Makaron łazankowy
Posolić mąkę- przesiana przez sitko- i wbić jajka.
Makaron łazankowy
Wszystkie składniki dobrze wymieszać i zagnieść na jednolitą masę.
Makaron łazankowy
Rozwałkowane ciasto pokroić na kwadraciki.

Tagi:

jajko jajka