Sposób przygotowania:
Łazankowy gulasz mini chorizo
Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam czerwoną papryką, pieprzem i solą. Dodałam pokrojone w kostkę cebule i czosnek, smażyłam aż mięso puściło sok. Wsypałam kumin, smażyłam razem ok 1 minute. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę marchewkę. Podlałam wszystko bulionem, dodałam pastę węgierską, rozmaryn i dusiłam ok 40 min. Kiełbaski mini chorizo pokroiłam na kawałki i dodałam do gulaszu. Kiełbaski są lekko pikantne, więc gdy puszczą swój smak do gulaszu należy spróbować, czy danie jest wystarczająco pikantne, jeśli nie to można dodać jeszcze dodać pasty paprykowej. Wszystko razem sie jeszcze gotowało ok 10 min. Podałam z ugotowanym makaronem łazankowym.