pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Makaron mięsny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

im więcej różnego mięsa tym lepiej

 Makaron mięsny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron mięsny

 

  • 500 g makaron,
  • 20 dag boczek,
  • 20 dag słonina,
  • 20 dag łopatka bez kości,
  • do smaku kucharek,
  • 4 cebula,
  • keczup pikantny

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron mięsny
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, przekładamy do salaterki i przesypujemy kucharkiem. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy paski słoniny, gdy będzie wytapiać dodajemy paski boczku, a gdy i ten będzie się wytapiać dodajemy pokrojoną łopatkę i całość smażymy na rumiano. Przekładamy do makaronu, a na pozostały tłuszcz wrzucamy dość grubo pokrojoną cebulę, którą również smażymy na rumiano. Ponownie dodajemy do makaronu wraz z tłuszczem i całość dokładnie mieszamy. Podajemy polane ulubionym keczupem.
 Makaron mięsny
Makaron mięsny

Tagi:

makaron beza bezy