anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Makaron muszelki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomysł na szybki i tani obiad lub gorącą kolację.

Makaron muszelki z papryką

Składniki:

Makaron muszelki z papryką

 

  • makaron muszelki – 200 g
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • groszek mrożony – 100 g
  • marchewka – 1 szt.
  • por – ½ szt.
  • pieprz – do smaku
  • sól - – do smaku
  • majeranek – do smaku
  • kostka rosołowa - 1 szt.
  • masło - 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Makaron muszelki z papryką
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojonego pora i pokrojoną w paseczki paprykę, dusić pod przykryciem przez chwilę. Następnie przełożyć na talerz i odstawić na bok. Do rondla wlać pół litra wody, dodać pokrojoną marchewkę, kostkę bulionową, sól i gotować do miękkości, pod koniec dodając groszek. Gdy groszek będzie miękki dodać wcześniej odłożoną paprykę. Doprawić pieprzem i majerankiem do smaku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gorący makaron połączyć z warzywami i wymieszać.