Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Makaron pene z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kiedy zostaje mi bigos- a zostaje zawsze, robię to danie.

Makaron pene z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron pene z kapustą

 

  • 1 paczka makaronu pene (250g)
  • 1 słoik bigosu
  • świeżo mielony pieprz (ja użyłam kolorowego)
  • 10 dkg sera żółtego
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Makaron pene z kapustą
Bigos powoli podgrzewamy w garnku, aż będzie gorący. W osobnym garnku zagotowujemy wodę, solimy i gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do bigosu. Mieszamy i grzejemy jeszcze razem, żeby fajnie wszystko przeszło smakiem bigosu. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser. Natkę pietruszki siekamy drobno. Makaron posypujemy serem i natką.
Makaron pene z kapustą
Bigos wkładamy do garnka i powoli podgrzewamy aż będzie gorący
Makaron pene z kapustą
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy
Makaron pene z kapustą
Makaron dodajemy do bigosu i przyprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem
Makaron pene z kapustą
Ser ścieramy na tarce natkę pietruszki siekamy drobno