Szyman.

Szyman.

Kucharz
[Przepisów: 15]

Makaron po włosku z pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mój eksperyment kuchenny, do wykonania tej potrawy potrzeba patelni, garnka i wodę, aby ugotować makaron.

Makaron po włosku z pomidorem

Składniki:

Makaron po włosku z pomidorem

 

  • 1 pomidor
  • łyżka ketchupu
  • szczypta curry indyjskiego
  • paczka makaronu spaghetti

Sposób przygotowania:

Makaron po włosku z pomidorem
Garnek napełnić wodą z kranu, postawić na palniku, wrzucić makaron i gotować makaron według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu makaronu umyć i pokroić pomidora na ćwiartki. Przygotować patelnię i rozpuścić na niej kawałek kostki masła lub wlać łyżkę oleju do smażenia. Makaron odcedzić od wody w durszlaku, dodać na patelnię i smażyć do momentu zarumienienia się makaronu. Smażyć razem z ketchupem. Podawać z pomidorem i z curry.SMACZNEGO!!!