Sposób przygotowania:
Makaron rigatoni z krewetkami
Przygotowujemy sobie krewetki. Krewetki powinny być bez główek, ze zdjętym pancerzykiem i usuniętym układem pokarmowym (ta ciemna kreseczka). Powinien zostać ogonek. Każdą krewetkę nacinamy z wierzchu nożem. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Seler naciowy kroimy na plasterki, czosnek i cebulę po obraniu i umyciu drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy nieco oliwę i podsmażamy selera, czosnek i cebulę, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i jak tylko cebula się zeszkli dorzucamy krewetki, posiekaną kolendrę i skórkę cytrynową. Całość smażymy na średnim ogniu przez dosłownie kilka minut- aż krewetki ładnie się zaróżowią. Wtedy zawartość patelni przerzucamy do garnka z ugotowanym, odcedzonym makaronem, dodajemy parmezan, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.