Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy Tagliatelle Teriyaki
W garnku zagotować 1 litr wody z Bulionetką i kurkumą. Wrzucić makaron i gotować 3 minuty. Wyłączyć gaz i zostawić makaron w wywarze przez 5 minut pod przykryciem. Odcedzić. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić na nie mandarynki, natkę pietruszki i sos teriyaki. Zamieszać i podsmażać przez 2 minuty. Wrzucić makaron. Dobrze wymieszać i pozostawić jeszcze 5 minut przykryte tak by makaron wchłonął smaki.
Podawać do potraw doprawianych sosem teriyaki ( ryb, kurczaka , innych mięs czy warzyw ) - doskonale się z takimi daniami komponuje .
Zaznaczam , że tak przygotowany makaron można podgrzewać czyli można go przygotować wcześniej .Choć przygotowywanie go czasowo zgadza się np ze smażeniem ryby .
Podawać do potraw doprawianych sosem teriyaki ( ryb, kurczaka , innych mięs czy warzyw ) - doskonale się z takimi daniami komponuje .
Zaznaczam , że tak przygotowany makaron można podgrzewać czyli można go przygotować wcześniej .Choć przygotowywanie go czasowo zgadza się np ze smażeniem ryby .
bernika