Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy z kurczakiem i grzybami mun
Grzyby mun namoczyć w gorącej wodzie na 10 minut następnie pogotować około 5 minut,odcedzić na durszlaku i zostawić do ostygnięcia. Jak będą zimne paski pokroić na mniejsze części. Udko umyć ,osuszyć i ściągnąć skórę. Wyjąć kości i pokroić mięso na małe kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić mięso,przepuszczony przez praskę czosnek,dodać przyprawy i przesmażyć/mieszająć.Jak mięso bedzie podsmażone dodać grzyby mun,pora pokrojonego w pół krążki i drobno pokrojoną paprykę.Całość smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W tym czasie ugotować makaron ryżowy. Wrzucić na wrzątek i gotować 5-6 minut,przelać zimną wodą i gotowe. Na talerz wykładamy porcje makaronu na to porcję mięsa z warzywami,całość posypujemy drobno posiekanym porem i podajemy od razu po przygotowaniu . Smacznego .
gusia1000