Sposób przygotowania:
Makaron w sosie serowym z brokułem i papryką
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Brokuła ugotować al dente. Paprykę pokroić w niewielką kostkę, w głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać paprykę i chwilę smażyć. Po czasie wrzucić brokuła podzielonego na różyczki i wszystko razem ze sobą jeszcze smażyć.
Następnie należy wlać smietanę, dodać wszystkie sery i mieszając doprowadzić do połączenia się składników. Dodać makaron. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz przyprawą do dań z makaronów.
Na koniec dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Brokuła ugotować al dente. Paprykę pokroić w niewielką kostkę, w głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać paprykę i chwilę smażyć. Po czasie wrzucić brokuła podzielonego na różyczki i wszystko razem ze sobą jeszcze smażyć.
Następnie należy wlać smietanę, dodać wszystkie sery i mieszając doprowadzić do połączenia się składników. Dodać makaron. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz przyprawą do dań z makaronów.
Na koniec dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Jagodowa