Sposób przygotowania:
Makaron w sosie serowym z parówkamiETAP 1:
Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Cebulę obieramy, drobno siekamy i przekładamy do głębszej patelni, podsmażamy przez chwilę.
ETAP 2:
Następnie dodajemy pokrojone w plasterki parówki i dalej podsmażamy, co jakiś czas mieszając.
ETAP 3:
Bulion doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w nim (mieszając) serki topione.
ETAP 4:
Powstały sos wlewamy do cebuli i parówek. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą. ( W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem)
ETAP 5:
Do sosu z parówkami dodajemy makaron (można go pokroić, by nie bym za długi). Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Porcję dania wykładamy na talerz.