Sposób przygotowania:
Makaron z kiełbasą i czosnkiem.
Boczek kroimy w centymetrowe paski i wykładamy na patelnię. Odpalamy wolny ogień i spokojnie pozwalamy się boczusiowi wytopić i zarumienić na obie strony. Kiełbasę kroimy w plasterki i dorzucamy do boczku, posypujemy łyżeczką czerwonej przyprawy i podpiekamy. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Dostatecznie podpieczoną wędlinę wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej na talerz, a na gorącą patelnię wrzucamy plastry cukinii i krążki cebuli. Doprawiamy resztą przyprawy. Gdy cukinia lekko zmięknie wyjmujemy ją na talerz, a my usuwamy z patelni powstały tłuszcz. Na pustą patelnię za pomocą łyżki cedzakowej wrzucamy 3 łyżki lekko ociekającego makaronu oraz rozgnieciony czosnek. Woda z niego odmoczy wszystkie smaki jakie powstały na patelni i utworzy swoisty sos. Resztę makaronu odcedzamy na sicie i dorzucamy później. Na wierzch wrzucamy cukinię z cebulą oraz wędliny. Doprawiamy pieprzem, posypujemy natką i dokładnie mieszamy.