Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Makaron z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ugotowany makaron polany maślanym sosem z gruszkami i brązowym cukrem. Proste w przygotowaniu i pyszne:)

Makaron z gruszkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z gruszkami

 

  • 15 dkg makaronu
  • sól do smaku
  • 2 duże gruszki
  • 30 g masła
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • kolorowa posypka - wg uznania

Sposób przygotowania:

Makaron z gruszkami
Dowolny makaron ugotować w lekko osolonej wodzie godnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, przestudzić. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na małe kawałki. Masło roztopić w garnku z brązowym cukrem i cukrem waniliowym. Do tego wrzucić pokrojone gruszki. Gotować na małym ogniu, co chwilę delikatnie mieszając, aż gruszki zmiękną. Przestudzić je (mają pozostać ciepłe, ale nie gorące). Makaron podzielić na porcje. Na makaronie rozłożyć gruszki razem z sosem, posypać kolorową posypką.
Makaron z gruszkami
Makaron ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzony.
Makaron z gruszkami
Obrane pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone gruszki.
Makaron z gruszkami
Masło roztapiane w garnku z brązowym cukrem i cukrem waniliowym.
Makaron z gruszkami
Pokrojone gruszki ugotowane w maślanym sosie.

Tagi:

makaron