Sposób przygotowania:
Makaron z krewetkami i chili w sosie pomidorowym
W dużej ilości osolonej wody gotujemy makaron. W międzyczasie przygotowujemy sos z krewetkami.
Na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę szalotkę. Do szalotek dodajemy krewetki, 2-3 gałązki tymianku oraz białe wino.
Po odparowaniu wina, do krewetek dodajemy passate pomidorową oraz śmietanę. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 5 minut.
Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Makaron posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dekorujemy tymiankiem.
Na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę szalotkę. Do szalotek dodajemy krewetki, 2-3 gałązki tymianku oraz białe wino.
Po odparowaniu wina, do krewetek dodajemy passate pomidorową oraz śmietanę. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 5 minut.
Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Makaron posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dekorujemy tymiankiem.