Sposób przygotowania:
Spagetti Eli z krewetkami i carpaccio z ośmiornicy
Krewetki odmrozić i lekko wycisnąć. Czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać. Natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać. Makaron spaghetti wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej,dodać masło,posiekany czosnek i przesmażyć. Do tłuszczu z czosnkiem dodać odciśnięte krewetki i smażyć razem przez chwilę. Do krewetek dodać posiekaną natkę pietruszki i jeszcze chwilę smażyć. Do usmażonych krewetek dodać carpaccio z ośmiornicy razem z zalewą i wymieszać. Ser grana padano zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ugotowany makaron odcedzić. Do makaronu dodać krewetki z ośmiornicą i wymieszać. Makaron rozłożyć na talerze i posypać potartym serem. Smacznego!