Sposób przygotowania:
Rafaello z marchewki
Marchewki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć na suchą patelnię, skropić sokiem z cytryny i na wolnym ogniu, mieszając doprowadzić do odparowania soku. Następnie dodać wiórki kokosowe, mieszając zostawić na słabym ogniu jeszcze przez minutę.
Zestawić patelnię z ognia, dodać miód, dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Po schłodzeniu z marchewki formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w każdej kulce umieścić po jednym migdale. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych , odstawić do lodówki na 1 godz.
Smacznego.
Zestawić patelnię z ognia, dodać miód, dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Po schłodzeniu z marchewki formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w każdej kulce umieścić po jednym migdale. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych , odstawić do lodówki na 1 godz.
Smacznego.