Sposób przygotowania:
Francuskie ślimaczki
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia ( możecie użyć tego z ciasta francuskiego ale ja wolę dać świeży ).
Ciasto rozwinąć, jajko rozbełtać w miseczce a natkę posiekać. Na cieście rozłożyć polędwicę, potem plastry posypać mozzarellą. Następnie po powierzchni sera posypać natkę a na koniec rozłożyć cieniutko pokrojony ser sałatkowy.
Jeden dłuższy brzeg posmarować jajkiem i zaczynając od brzegu bez jajka zwinąć roladkę. Pociąć ją na plastry o grubości mniej więcej jednego centymetra i układać te kawałki na płasko na blasze.
Każdy ślimaczek posmarować jajkiem i posypać sezamem.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego na 210 stopni i piec nasze ślimaczki przez 25 minut.
Podawać najlepiej na gorąco ale i na zimno też dobrze smakują.
Ciasto rozwinąć, jajko rozbełtać w miseczce a natkę posiekać. Na cieście rozłożyć polędwicę, potem plastry posypać mozzarellą. Następnie po powierzchni sera posypać natkę a na koniec rozłożyć cieniutko pokrojony ser sałatkowy.
Jeden dłuższy brzeg posmarować jajkiem i zaczynając od brzegu bez jajka zwinąć roladkę. Pociąć ją na plastry o grubości mniej więcej jednego centymetra i układać te kawałki na płasko na blasze.
Każdy ślimaczek posmarować jajkiem i posypać sezamem.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego na 210 stopni i piec nasze ślimaczki przez 25 minut.
Podawać najlepiej na gorąco ale i na zimno też dobrze smakują.