iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron z kukurydzą i roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolanka z warzywami z patelni

Makaron z kukurydzą i roszponką

Składniki:

Makaron z kukurydzą i roszponką

 

  • 1 szklanka Makaron kolanka
  • 1 szt kukurydza w kolbie
  • 15 dag szynka
  • roszponka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól morska
  • 1 papryka czerwona
  • 2 kawałki selera naciowego
  • natka pietruszki
  • jajko

Sposób przygotowania:

Makaron z kukurydzą i roszponką
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy go i odstawiamy. Seler obieramy jak rabarbar. Kukurydzę w kolbie gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu ostudzamy i kroimy wycinamy ząbki kukurydzy. Szynkę kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę . Czosnek obieramy i siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy posiekany czosnek dodajemy paprykę i seler. Następnie szyneczkę i makaron. Mieszamy wszystko i podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Wbijamy jajko i nakrywamy patelnię na chwilkę. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i sałatę . Podajemy na ciepło.