wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Makaron z mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kto z nas nie lubi makaronu z mięsem.

Makaron z mięsem.

Składniki:

Makaron z mięsem.

 

  • 20 dag makaronu
  • 20 dag mięsa gotowanego
  • 1 mała cebula
  • 2 dag tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • zielona pietruszka
  • 4 łyżki rosołu
  • 3 dag smalcu

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem.
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Mięso przepuścić przez maszynkę i wymieszać z przesmarzoną na tłuszczu cebulą, solą, pieprzem, majerankiem, zieloną pietruszką i rosołem, aby wszystkie składniki się połączyły. Tak przygotowane mięso wymieszać widelcem z makaronem i jeśli trzeba dodac soli. Tłuszcz rozgrzać wyłożyć płasko makaron, wyrównać powierzchnię i podsmarzyć nie mieszając, aby spodnia część makaronu zrumieniła się, ale nie przypaliła.

Tagi:

mięso makaron