iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenny jogurt z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Coś małego zdrowego i sytego na pierwsze śniadanie. Można także zabrać ze sobą do pracy w słoiczku. Szybka przekąska, bardzo smaczna.

Wiosenny jogurt z jajkiem

Składniki:

Wiosenny jogurt z jajkiem

 

 

 

 

 

  • 1/2 pęczka rzodkiewki

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny jogurt z jajkiem
Do miski wlewamy jogurt naturalny, solimy go do smaku.

Rzodkiewkę myjemy odcinamy końce i kroimy w kosteczkę. Szpinak kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Ogórka dobrze myjemy i ścieramy na tarce duże oczka.

Jajka gotujemy na twardo ,zimne kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem. Nalewamy do szklanki, ozdabiamy szpinakiem i rzodkiewką. Podajemy schłodzone.