Sposób przygotowania:
Wiosenny jogurt z jajkiem
Do miski wlewamy jogurt naturalny, solimy go do smaku.
Rzodkiewkę myjemy odcinamy końce i kroimy w kosteczkę. Szpinak kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Ogórka dobrze myjemy i ścieramy na tarce duże oczka.
Jajka gotujemy na twardo ,zimne kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem. Nalewamy do szklanki, ozdabiamy szpinakiem i rzodkiewką. Podajemy schłodzone.
Rzodkiewkę myjemy odcinamy końce i kroimy w kosteczkę. Szpinak kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Ogórka dobrze myjemy i ścieramy na tarce duże oczka.
Jajka gotujemy na twardo ,zimne kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem. Nalewamy do szklanki, ozdabiamy szpinakiem i rzodkiewką. Podajemy schłodzone.