Makaron z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to bardzo proste danie, nawet nie trzeba tu nic kroić, szybkie, smaczne i treściwe, zwłaszcza dla miłośników makaronów.

Makaron z mięsem mielonym

Składniki:

Makaron z mięsem mielonym

 

  • paczka makaronu świderki 400 g
  • pół kilo mięsa mielonego, ja miałam z łopatki, ale może być inne
  • pomidory w puszce
  • ser parmezan

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem mielonym

ETAP 1:

1. Ugotować makaron świderki w osolonej wodzie.
2. Mięso mielone rozdrobnić i podsmażyć na patelni.
3. Potem dodać pomidory w puszce.

4. Ugotowany makaron połączyć z mięsem i pomidorami.
5. Dodać tartego sera, najlepiej parmezan można kupić tarty, ale jak będzie inny to też dobrze.
6. Doprawić pietruszką i czosnkiem.