Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem i sosem
Bardzo drobno posiekany czosnek wrzucamy na zimny olej i stawiamy na gazie. Gdy zacznie wydzielać aromat na patelnię wrzucamy mięso mielone. Całość przesmażamy, aż mięso zmieni kolor. Gdy to nastąpi dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy do smaku. Chwilę smażymy po czym wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia.
Do wrzącego płynu wrzucamy makaron. Gotujemy co jakiś czas mieszając, aż makaron wchłonie płyn i będzie miękki lub al dente. Jaki będzie zależy od naszych upodobań.
Do gotowego dania dodajemy porwane na mniejsze kawałki liście bazylii oraz listki oregano.
Mieszamy i podajemy.
Do wrzącego płynu wrzucamy makaron. Gotujemy co jakiś czas mieszając, aż makaron wchłonie płyn i będzie miękki lub al dente. Jaki będzie zależy od naszych upodobań.
Do gotowego dania dodajemy porwane na mniejsze kawałki liście bazylii oraz listki oregano.
Mieszamy i podajemy.