edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Gołąbki bez zawijania z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gołąbki bez zawijania z dodatkiem mięsa mielonego z indyka, jarmużem w sosie pomidorowym. Smaczny i zdrowy obiad na kilka dni.

Gołąbki bez zawijania z jarmużem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania z jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania z jarmużem
1. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy.

2. Jarmuż kroimy drobno i dodajemy do cebuli. Chwilkę wszystko przesmażamy.

3. Przygotowujemy sos z pomidorów w puszce, koncentratu pomidorowego, bulionu oraz masła. przyprawiamy solą, pieprzem oraz wędzona papryka słodką.

4. Do miski przekładamy mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulę z jarmużem, suchego ryżu, jajka oraz bułkę tartą. Dodajemy zioła prowansalskie i sól oraz pieprz. Mieszamy dokładnie.

5. Formujemy w małe kotlety i podsmażamy chwileczkę z dwóch stron na patelni.

6. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy cienką warstwę sosu pomidorowego i kładziemy na nią podważone kotleciki. Następnie reszta sosu polewamy na wierzch gołąbków.

7. Gołąbki pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny.

8 Gołąbki możemy podawać z ziemniakami lub chlebem.
Gołąbki bez zawijania z jarmużem
Cebulę i jarmuż drobno kroimy i podsmażamy na patelni
Gołąbki bez zawijania z jarmużem
Do miski przekładamy mielone indyka oraz suchy ryż
Gołąbki bez zawijania z jarmużem
Dodajemy podsmażoną cebulę oraz jarmuż i bułkę tartą
Gołąbki bez zawijania z jarmużem
Dodajemy jajka oraz zioła prowansalskie oraz sól i pieprz