patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Makaron z pesto i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i szybki pomysł na obiad czy kolację. Makaron z pesto i tuńczykiem oraz ze szczypiorkiem. Idealny.

Makaron z pesto i tuńczyka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Makaron z pesto i tuńczyka

 

  • 200 g makaronu rurki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka tuńczyka z wody
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 słoiczek pesto czerwonego
  • Sól i pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Makaron z pesto i tuńczyka
Makaron gotuję jak w instrukcji na opakowaniu z dodatkiem łyżeczki wegety.

Następnie przekladam makaron do duszek miski. Cebulę obieram i drobno siekam. Szczypiorek również drobno siekam.

Dodaje do makaronu wszystkie skladniki. Tuńczyka odcedzam z wody. Również dodaję do makaronu. Wszystko mieszam dokładnie.

Ja dodaję jeszcze do smaku pieprz ziołowy oraz sól.
Makaron z pesto i tuńczyka
Makaron gotuje w wodzie z dodatkiem wegety.
Makaron z pesto i tuńczyka
Następnie kroję cebulę drobno dodaję do makaronu.
Makaron z pesto i tuńczyka
Tuńczyka odsączyć z wody i dodać do makaronu.
Makaron z pesto i tuńczyka
Dodaję do pozostałych produktów szczypiorek drobno posiekany.
Makaron z pesto i tuńczyka
Następnie dodaję pesto czerwone.