Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Łazanki z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne łazanki z młodą kapustą, boczkiem i pieczarkami świetnie sprawdzą się w te mroźne zimowe dni, do tego są łatwe, szybkie i tanie w wykonaniu.

Łazanki z młodej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z młodej kapusty
Makaron łazanki gotujemy al dente w osolonej wodzie. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na patelni aż się zrumieni. Pieczarki obieramy, kroimy i również smażymy - na maśle.

Kapustę obieramy z wierzchnich liście i szatkujemy. Następnie dusimy kapustę w garnku z 1 szklanką wody z dodatkiem soli, liściem laurowym i zielem angielskim.

Dusimy ją pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na maśle. W jednym garnku łączymy odcedzony makaron, uduszoną kapustę, usmażone : boczek, pieczarki oraz cebulę.

Doprawiamy solą, pieprzem i dusimy jeszcze ok 10 minut na małym ogniu, żeby wszystko się ładnie przegryzło.

Smacznego!  
Łazanki z młodej kapusty
Boczek kroimy w kostkę, smażymy na patelni aż się zrumieni.
Łazanki z młodej kapusty
Pieczarki obieramy, kroimy i również smażymy - na maśle.
Łazanki z młodej kapusty
Kapustę obieramy z wierzchnich liście i szatkujemy. Następnie dusimy kapustę w garnku z 1 szklanką wody z dodatkiem soli, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy ją pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu.
Łazanki z młodej kapusty
Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na maśle.