Sposób przygotowania:
Łazanki z młodej kapusty
Makaron łazanki gotujemy al dente w osolonej wodzie. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na patelni aż się zrumieni. Pieczarki obieramy, kroimy i również smażymy - na maśle.
Kapustę obieramy z wierzchnich liście i szatkujemy. Następnie dusimy kapustę w garnku z 1 szklanką wody z dodatkiem soli, liściem laurowym i zielem angielskim.
Dusimy ją pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na maśle. W jednym garnku łączymy odcedzony makaron, uduszoną kapustę, usmażone : boczek, pieczarki oraz cebulę.
Doprawiamy solą, pieprzem i dusimy jeszcze ok 10 minut na małym ogniu, żeby wszystko się ładnie przegryzło.
Smacznego!
Kapustę obieramy z wierzchnich liście i szatkujemy. Następnie dusimy kapustę w garnku z 1 szklanką wody z dodatkiem soli, liściem laurowym i zielem angielskim.
Dusimy ją pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na maśle. W jednym garnku łączymy odcedzony makaron, uduszoną kapustę, usmażone : boczek, pieczarki oraz cebulę.
Doprawiamy solą, pieprzem i dusimy jeszcze ok 10 minut na małym ogniu, żeby wszystko się ładnie przegryzło.
Smacznego!