Sposób przygotowania:
Penne z tuńczykiem i pesto
Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. W międzyczasie tuńczyka odcedzam z wody i przekładam do miski. Szalotki bardzo drobno siekam i dodaję do tuńczyka.
Następnie dodaję kukurydzę i drobno pokrojone oliwki. Kiedy makaron sie ugotuje odcedzam z wody.
Tuńczyka wraz z cebulą, oliwkami i kukurydzą przekładam do garnka o grubym dnie i dodaję pesto pomidorowe.
Całość podgrzewam na dużym ogniu ok 3 min co jakiś czas mieszając. Następnie łącze z makaronem. Mieszam dokładnie.
Posypuję tartym serem żółtym.
Następnie dodaję kukurydzę i drobno pokrojone oliwki. Kiedy makaron sie ugotuje odcedzam z wody.
Tuńczyka wraz z cebulą, oliwkami i kukurydzą przekładam do garnka o grubym dnie i dodaję pesto pomidorowe.
Całość podgrzewam na dużym ogniu ok 3 min co jakiś czas mieszając. Następnie łącze z makaronem. Mieszam dokładnie.
Posypuję tartym serem żółtym.