Sposób przygotowania:
Makaron z szynką i pomidorkami
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcja na opakowaniu, odcedzamy.
Szynkę kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na rozgrzanej patelni ( ok. 2 min).
Pomidorki i rukolę myjemy.
Mozzarellę odcedzamy. Pomidorki kroimy na pół a mozzarellę rwiemy w małe kawałki.
Makaron przekładamy na patelnię do szynki i mieszamy a następnie przekładamy na talerze.
Na makaronie układamy rukolę, pomidorki i kawałki mozzarelli.
Łączymy składniki na sos i polewamy delikatnie makaron. Smacznego.
Szynkę kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na rozgrzanej patelni ( ok. 2 min).
Pomidorki i rukolę myjemy.
Mozzarellę odcedzamy. Pomidorki kroimy na pół a mozzarellę rwiemy w małe kawałki.
Makaron przekładamy na patelnię do szynki i mieszamy a następnie przekładamy na talerze.
Na makaronie układamy rukolę, pomidorki i kawałki mozzarelli.
Łączymy składniki na sos i polewamy delikatnie makaron. Smacznego.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje