Sposób przygotowania:
Szybkie, "resztkowe" penne
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie. Wrzucamy pomidory z puszki, blendujemy, podgrzewamy, aż sos się nieco zredukuje, dodajemy sól i pieprz, suszoną natkę pietruszki, trochę śmietany.
Plastry szynki kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na plasterki. Wrzucamy do sosu. Sos doprawiamy do smaku. W międzyczasie gotujemy makaron penne. Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z sosem.
Danie wykładamy na talerze, posupujemy serem.
Podajemy z ulubioną surówką.
Plastry szynki kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na plasterki. Wrzucamy do sosu. Sos doprawiamy do smaku. W międzyczasie gotujemy makaron penne. Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z sosem.
Danie wykładamy na talerze, posupujemy serem.
Podajemy z ulubioną surówką.