Sposób przygotowania:
Bigos z cukiniiCukinia:
Cukinię należy zetrzeć na grubych oczkach tarki i przełożyć do garnka.
Smażenie:
Kiełbasę bądź dowolne mięso należy pokroić i podsmażyć z posiekaną cebulą.
Dodać startą marchewkę oraz pokrojone pieczarki.
Wszystko razem smażyć do miękkości.
Gotowanie:
Zawartość patelni połączyć z cukinią.
Całość podgotować maksymalnie 5 minut (należy uważać, aby cukinia się nie rozgotowała).
Na końcu wmieszać koncentrat pomidorowy (*) i gotowy bigos doprawić do smaku czosnkiem, ostrą papryką oraz solą z pieprzem.
(*) Jeśli dodamy koncentrat pomidorowy na początku gotowania się bigosu - wtedy możemy go gotować dość długo i cukinia nadal będzie al dente.
Wtedy warto dorzucić listek laurowy oraz ziele angielskie, dzięki czemu potrawa będzie bardziej aromatyczna.
SylaUla
gusia1000
Lavertezzo
Dzieki :)
10/10 z plusem sloneczkiem i domkiem :)
Di bloguje
A masz może zdjęcie? Umieściłabym je na swoim fanpage.
Lavertezzo napisał(a):