kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Gofry ziemniaczano - tuńczykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na bezglutenowe gofry ziemniaczano - tuńczykowe. Podane z sosem na bazie sera twarogowego z rzodkiewką. Polecam na obiad lub kolację.

Gofry ziemniaczano - tuńczykowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry ziemniaczano - tuńczykowe

Na gofry :

Na twarożek z rzodkiewką :

  • 20 dag sera twarogowego
  • 4 - 6 dużych rzodkiewek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Pozostałe składniki :

  • pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

Gofry ziemniaczano - tuńczykowe
Tuńczyka przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. W międzyczasie myjemy rzodkiewki i pomidorki koktajlowe, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę.
Ziemniaki rozgniatamy np. widelcem. Odsączonego tuńczyka przekładamy do miski i dodajemy resztę składników, mieszamy.
Gofrownice natłuszczamy i rozgrzewamy, nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy gofry. Usmażone przekładamy na kratkę.
Do serka twarogowego dodajemy pokrojone rzodkiewki oraz sól i pieprz do smaku, mieszamy.
Gofry podajemy z przygotowanym serkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Gofry ziemniaczano - tuńczykowe
Ugotowane ziemniaki rozgniatamy na desce widelcem.
Gofry ziemniaczano - tuńczykowe
Do miski wkładamy wszystkie składniki na gofry i mieszamy.
Gofry ziemniaczano - tuńczykowe
Do serka dodajemy pokrojone rzodkiewki i przyprawy, mieszamy.
Gofry ziemniaczano - tuńczykowe
Gofry pieczemy w natłuszczonej rozgrzanej gofrownicy.