lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Makaron z tuńczykiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Makaron z tuńczykiem to szybkie i dobre danie.

Makaron z tuńczykiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i pieczarkami
Pieczarki i pomidory obrać i pokroić w małe plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z nasionek w środku i pokroić w kostkę. Czosnek strzeć na tarce. Pomidory, paprykę i pieczarki smażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Dodać do tego tuńczyka. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Do miski dać ugotowany makaron, podsmażone pomidory, paprykę, pieczarki i tuńczyk. Dodać do smaku oregano i polać sosem.Sos: Masło roztopić na patelni i dodać mąkę. Mieszać podczas podsmażania. Po podsmażeniu dolać mleko i doprawić pieprzem i solą. Sosem polać gotową potrawę.

Tagi:

sosy makaron