Sposób przygotowania:
Makaron z twarogiem i szynką
Do miski wkładamy wszystkie składniki na makaron i zagniatamy ciasto. Stolnicę posypujemy mąką i przekładamy przygotowane ciasto, wałkujemy na cienkie płaty. Kroimy nożem w dowolne kształty i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju około 3 - 4 minuty.
Ugotowany makaron przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą, odsączamy
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, szynkę kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, przekładamy pokrojoną cebulę i szynkę, smażymy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku.
Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Na talerze przekładamy odsączony makaron, posypujemy pokruszonym twarogiem i przesmażoną cebulką z szynką.
Ugotowany makaron przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą, odsączamy
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, szynkę kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, przekładamy pokrojoną cebulę i szynkę, smażymy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku.
Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Na talerze przekładamy odsączony makaron, posypujemy pokruszonym twarogiem i przesmażoną cebulką z szynką.