Sposób przygotowania:
Makaron z twarogiem i wędzonką
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli, odcedzić.
Wędzonkę i cebulę pokroić w kostkę.
Rozgrzać suchą patelnie, wrzucić wędzonkę a gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę.
Smażyć na rumiano.
Do wędzonki dodać makaron, doprawić pieprzem , smażyć jeszcze chwilę delikatnie mieszając.
Wyłączyć gaz, dodać pokruszony twaróg.
Ponownie wymieszać. ( W tym momencie najlepiej spróbować ew. doprawić solą)
Podawać od razu, na ciepło.
Wędzonkę i cebulę pokroić w kostkę.
Rozgrzać suchą patelnie, wrzucić wędzonkę a gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę.
Smażyć na rumiano.
Do wędzonki dodać makaron, doprawić pieprzem , smażyć jeszcze chwilę delikatnie mieszając.
Wyłączyć gaz, dodać pokruszony twaróg.
Ponownie wymieszać. ( W tym momencie najlepiej spróbować ew. doprawić solą)
Podawać od razu, na ciepło.